Set Tangas HerbaSet Tangas Herba

Set Tangas Herba

Set Tangas Herba


RM290.00

Secara ringkasnya, perawatan tangas adalah khusus untuk menghilangkan masalah keputihan, menyahkan bau kurang menyenangkan dan mengetatkan kembali faraj. Dalam masa yang sama, bakar arang bersama manjakani dan daun sireh. Proses rawatan bertangas ini dilakukan sekurang-kurangnya 20 minit minimum sekali sehari.

- PETIKAN RENCANA DI MINGGUAN WANITA, SEPTEMBER 2012

Kami juga menjual set tangas untuk anda yang mementingkan penjagaan kesihatan dalaman terutama bagi ibu-ibu selepas melahirkan anak. Amalan bertangas merupakan amalan turun temurun orang melayu dan kekal diwarisi hingga ke hari ini. Tangas menjadi rahsia kecantikan masyarakat melayu sejak 200 tahun lalu. Rawatan ini tetap wujud walau pelbagai rawatan moden telah memonopoli pasaran. Bertangas bagus untuk membuang peluh, toksin yang menyebabkan bisa badan. Malah tikar pandan dan mengkuang juga digunakan untuk menyelubungi tubuh ketika rawatan tangas diadakan. Tangas mesti digunakan bersama herba dan rempah ratus yang berkualiti. Tikar pandan dan mengkuang digunakan semasa bertangas untuk mengeluarkan aroma wangi dan menghilangkan bau badan.

Terdapat pelbagai jenis tangas yang popular di kalangan masyarakat melayu antaranya:

Tangas kering :

Baik untuk remaja yang ada masalah keputihan, kegatalan vagina yang menyebabkan pengeluaran cecair yang menybabkan bau pada faraj.
Rawatan bagi wanita selepas bersalin
Melancarkan proses haid wanita
Mengurangkan keputihan dan alahan vagina
Merawat lendir dan cecair busuk yang keluar daripada vagina
Mengeluarkan toksin di dalam tubuh
Melancarkan perjalanan darah
Mengatasi kelesuan
Mengetatkan faraj
Digunakan dengan periuk tanah, bahan herba dimasukkan di dalamnya dan diatasnya diletakkan kerusi kayu yang dilubangkan ditengahnya. Individu perlu duduk di atas kerusi itu selama 15-30 minit.


Tangas basah:

Wanita - digunakan untuk memecahkan lemak dan menguruskan badan
Menghaluskan kulit
Membuang toksin di dalam badan -


Tangas duduk:

Baik untuk wanita yang ingin mengetatkan vagina
Menggunakan batu sungai yang dibalut dengan kain dan didalamnya terdapat rempah ratus dan herba
Mengetatkan saluran vagina
Menaikkan rahim jatuh
Melancarkan proses perkumuhan
Mengurangkan rasa pedih selepas membuang air kecil.Manual Bertangas

Setiap kerusi tangas tidak digalakkan dikongsi dengan individu lain bagi mengelakkan merebaknya jangkitan kuman dan penyakit yang dihidapi oleh orang lain beralih kepada individu lain.

Tempoh bertangas: 15-20 minit satu sesi
Disyorkan bertangas: 2-3 kali seminggu

Jika anda membeli periuk sauna, sila setkan suhu 'low' iaitu gred paling rendah apabila anda hendak memulakan sesi tangas anda. Untuk mempercepatkan periuk sauna panas dan menjimatkan masa, sila setkan suhu 'high' terlebih dahulu. periuk akan mengambil masa 15 minit untuk ia panas dan menyebarkan wap herba ke atas dan memenuhi kain batik yang anda pakai. Seeloknya anda berkemban dengan kain batik semasa bertangas.

Jika anda menggunakan periuk tanah, masukkan air dan rebus herba mandian azzahra/ herba mandian kunyit selama 20 minit atau sehingga air rebusan anda menggelegak. Segera angkat periuk tersebut dan letakkan ke dalam ruang periuk di bawah kerusi tangas. Segeralah duduk dan mulailah sesi tangas anda. Sila masukkan asam keping dan biji manjakani yang telah ditumbuk kasar ke dalam rebusan air herba di dalam periuk tanah anda.


Herba Mandian Azzahra 300 gm bernilai RM50.00 Percuma dengan setiap pembelian Set Tangas Herba!! Boleh digunakan untuk pelbagai tujuan: sebagai herba tangas /sauna/ mandian di dalam pantang/ rendaman kaki

Lebih sedap bertangas jika dicampur dengan 2 titis herba Pati Minyak Serai Wangi. Baunya menenangkan dan baik untuk dalaman dan kelegaan pernafasan.

Periuk Tanah
Digunakan untuk merebus herba
Mesti direndam di dalam air selama 4 jam sebelum anda mula menggunakannya
Gunakan api perlahan

Harga: RM290.00


Website : http://nawalherbal.blogspot.com/search/label/Set%20Tangas%20Herba

Location : Pulau Pinang
Email to NAJWA NAJWA : 018-3717802
Tell a Friend
Report fraud

This ad was added by NAJWA on Saturday 02 November, 2013 at 02:40:59 PM.


BazariaOnline.com does not accept responsibility for the advertised item.

View as:  Mobile |
Desktop

Your IP Address is: 54.86.132.30
Copyright © 2019 BazariaOnline.com. Powered by MHI