SALINDAH "Set Lengkap Rencana Pemakanan Dan Rawatan Ibu Hamil DaSALINDAH "Set Lengkap Rencana Pemakanan Dan Rawatan Ibu Hamil Da


RM310.00

Harga Tawaran Hebat lagi Terhad,

untuk Set Lengkap Kehamilan hingga Habis Pantang
Harga Biasa RM 370.00 : sekarang RM 310.00

untuk Set Kehamilan Sahaja
Harga Biasa RM234.00 : sekarang RM210.00

untuk Set Bersalin Sahaja
Harga Biasa RM225.00 : sekarang RM200.00
(Belanja Pos PERCUMA !!!)
Tawaran ini akan dinaikkan ke harga asal setelah setelah stok tawaran habis.

SALINDAH ADALAH SESUAI UNTUK WANITA HAMIL


Salindah membekalkan zat besi mudah hadam untuk wanita hamil, mengurangkan muntah, loya serta alahan, membantu tumbesaran tian, mencegah demam, batuk, selesema, sejuk-sejuk, sakit kepala, sakit gigi dan lain-lain.

Method Perubatan Salindah ialah Homeopati , Biokimia dan Herbalisme

Kita sedia maklum bahawa memang ramai wanita hamil yang mengalami masalah dari awal mengandung sehingga lepas bersalin. Selalunya bermula dengan alahan pada awal trimester pertama mengandung, kemudian masalah praeklampsia yang boleh menjejaskan kesihatan ibu dan anak, sehingga ada yang menghidap masalah meroyan selepas bersalin.

Pengalaman ini sudah pasti kita ingin elakkan kerana ia akan menimbulkan trauma kepada ibu-ibu untuk menempuh pengalaman mengandung untuk kesekian kalinya. Sebaliknya pengalaman ini sewajarnya dinikmati dan dilalui dengan penuh rasa gembira dan selesa. Namun tidak semua wanita bertuah yang dapat menikmati saat dan detik seperti itu.

Paling ditakuti ialah apabila masalah ibu ini boleh membawa kesan negetif kepada bayi yang berada dalam kandungan sehingga ada yang menyebabkan berlaku kecacatan kekal. Seperti contoh penyakit " Down Syndrome ".

Itulah antara sebab kenapa ibu hamil ini perlukan makanan tambahan untuk memberikan tenaga dan rawatan kepada ibu malah membantu perkembangan dan tumbesaran bayi anda agar lebih sihat dan cergas. Menyedari masalah-masalah tersebut memerlukan satu penyelesaian yang positif, maka Pencipta Salindah telah berusaha membuat kajian secara ilmiah dan saintifik selama beberapa tahun.

Akhirnya pada tahun 1981 , Salindah telah diperkenalkan.Anda perlu mengetahui dengan lebih lanjut tentang faedah dan kelebihan yang diperolehi oleh ibu-ibu bijak yang mengambil Salindah sebagai pemakanan lengkapnya. Sila rujuk maklumat tentang pengambilan Salindah untuk semasa mengandung dan selepas mengandung.

KENAPA SALINDAH

Ibu-ibu hamil yang bijak akan memilih Salindah sebagai pemakanan dan rawatan dari awal kehamilan sehingga habis pantang . Ini kerana Salindah adalah terdiri daripada rumusan Homeopati , Biokimia dan Herbalisme yang istimewa. Ianya amat membantu ibu - ibu melahirkan si manja dengan lebih mudah.

Salindah juga diperkaya dengan Kalsium , Kalium , Ferum dan Magnesium untuk menjadikan ibu - ibu hamil lebih sihat dan si manja kelihatan lebih comel, cergas dan pintar. Malahan membantu pertumbuhan gigi dan tulang si manja anda menjadi lebih kuat.

Perhatian! Pengambilan Salindah adalah tidak memberikan kesan sampingan kepada ibu - ibu akan lebih berkeyakinan sepanjang tempoh hamil dan Salindah selamat digunakan.

FAEDAH DAN KELEBIHAN SALINDAH

Setiap set Salindah lengkap akan disertakan bersama-sama dengan sebuah buku peraturan pengunaan yang lengkap. Antara isi kandungan buku ini ialah :

Rancangan pemakanan kesihatan dan rawatan ibu hamil sehingga lepas pantang
Rajah perkembangan bayi dari bulan ke bulan
Khasiat dan panduan penggunaan Salindah
Rancangan penjagaan kesihatan
Tip dan Senaman Untuk Ibu Hamil


Di dalam pakej SALINDAH mengandungi :

Sebelum Bersalin / Semasa Hamil
(Ceraian B1, B2, B3, B4, B5 & B6)B1 Mulai seawal kehamillan Membekalkan zat besi mudah hadam untuk wanita hamil, mengurangkan muntah, loya serta alahan, membantu tumbesaran tian, mencegah demam, batuk, selesema, sejuk-sejuk, sakit kepala, sakit gigi dan lain-lain. B1 juga akan menghilangkan kesan jatuh atau rebah di samping melancarkan aliran darah agar terhindar masalah tersimpul urat kaki dan menghilangkan lesu.
B2 Mulai minggu ke 24 hamil Membekalkan zat untuk tumbesaran tian, menguatkan tulang dan membina otak tian, di samping menambah darah serta selera makan. B2 juga dapat menghilangkan sengal tulang dan kebas kaki tangan, mencegah serangan sejuk dan sakit gigi dan osteoporosis.
B3 Mulai minggu ke 28 hamil Memberi zat untuk pembinaan saraf dan otak anak. Menghilangkan masalah takut, cemas dan bimbang. Mencegah simpul biawak atau krem betis. Mendatangkan ketenangan bagi menghadapi hari bersalin.
B4 Mulai 4 minggu sebelum jangka bersalin Istimewa untuk mengawal alamat palsu, menghilangkan sakit urat dan otot di samping mengurangkan sakit semasa melahirkan. B4 juga akan memudahkan kelahiran bayi dan menghilangkan rasa takut dan cemas pada bakal-bakal ibu.
B5 Mulai 2 minggu sebelum jangka bersalin Remedi ini melanjutkan tindakan B4, mengendur dan menganjalkan otot pencerut saluran peranakan dan memberi daya teranan labour sewaktu bersalin.

B6 Mulai 1 minggu sebelum jangka bersalin Khasiat : Berguna untuk menguatkan teranan, menolong mengurangkan sakit sewaktu bersalin, mempercepat dan mempermudahkan kelahiran, membuka luas saluran peranakan dan mengurangkan sakit selepas bersalin.


Selepas Bersalin
(Ceraian L7, L8, L9, L10, L11 & L12)L7
Guna selepas bersalin Bagus untuk menyembuhkan luka, jahitan serta pusat bayi di samping mencegah jangkitan kuman dan penanahan
L8 Mulai 5 jam selepas bersalin Membantu menyembuhkan rasa sakit-sakit, menghentikan darah, mencegah sakit meroyan, demam dan sakit kepala.
L9 Mulai hari ke 2 selepas bersalin Menghilangkan sengal selepas bersalin dan bisa-bisa, sakit meroyan, menghentikan darah nifas, membetulkan urat-urat darah yang putus, menyusun semula alat peranakan dan menguatkan seluruh anggota tubuh.
L10 Mulai hari ke 6 selepas bersalin Mempercepatkan kecut semula rahim. Mengangkat kembali rahim ke kedudukan asal dan mengurangkan simpul urat biru.
L11 Mulai hari ke 7 selepas bersalin Tonik istimewa bagi memanaskan tubuh, menambah selera, membaiki penghadaman dan melancarkan pembuangan najis. Mengenakkan tidur, menghilangkan kebas-kebas serta menyegarkan rahim dan alat peranakan.
L12 Mulai hari ke 21 selepas bersalin Berfungsi untuk menjaga kesihatan ibu bersalin agar sentiasa sihat; mengembalikan kekuatan, memulihkan alat pengkelamian dan menimbulkan kesegaran.


BAGAIMANA SALINDAH BERFUNGSI

Lazimnya doktor membekalkan beberapa jenis ubat kepada ibu hamil, antaranya zat besi, vitamin B kompleks dan asid folik (atau folat). Suplemen-suplemen ini memang penting kepada ibu yang hamil untuk menjaga kesihatannya dan perkembangan janin. Namun demikian, antara kesan lain pengambilannya membuat ibu bertambah selera dan ini menyebabkan janin membesar sehingga menyulitkan masa bersalin.

Salindah B1 membekalkan zat besi mudah serap ke dalam edaran darah dan mudah serap ke dalam sel-sel badan. B1 menguatkan badan, melancar aliran darah, mengurangkan risiko keguguran, mengurangkan mabuk dan muntah, mencegah simpul biawak (atau varikos vena).

Bertindak dengan B2- ia membantu pembentukan sel darah merah dan mencegah anemia. B2 membekalkan zat untuk pembentukan tulang, saraf dan otak, di samping membantu penghadaman ibu. B2 diberikan dalam kandungan yang sedikit berbanding B1 dan B3 kerana kita tidak gemar anak begitu besar dalam kandungan. Yang utama ibu sihat dan anggota anak tumbuh dengan lengkap.

Pertumbuhan janin yang tidak besar dalam kandungan akan memudahkan kelahiran. Di samping menjadi zat biokimia asas untuk pembentukan otak dan saraf, B3 membuat ibu menjadi tenang menghadapi hari kelahiran bayinya.

Penyingkiran perasaan takut, bimbang dan waswas. Salindah B4, B5 dan B6 berfungsi mencegah berlakunya alamat palsu dan menepatkan tarikh bersalin (ingat : tarikh yang tepat bukan semestinya yang ditetapkan oleh doktor!), menyediakan saluran peranakan bagi melancarkan kelahiran dengan menganjalkan otot-otot liang peranakan, menguatkan otot rahim (uterus) untuk menguatkan kemutan teranan, meminimumkan rasa sakit semasa bersalin, dan memulihkan alat peranakan selepas bersalin. Dengan itu ramai ibu hamil yang menggunakan Salindah bersalin cara biasa tanpa pembedahan biarpun dia pernah melalui pembedahan dalam melahirkan anak-anak sebelum ini.


KESESUAIAN PENGAMBILAN SALINDAH


Umur kandungan paling lewat untuk ambil Salindah ialah 4 minggu sebelum jangkaan bersalin iaitu mulakan dengan Ceraian Salindah B3 yang diambil bersama B4 serentak.

Salindah Set Selepas Bersalin serasi untuk wanita bersalin normal atau secara bedah (ceaserean).

Jika bersalin secara bedah, Ceraian Salindah L11 boleh diambil SELEPAS habis berpantang / setelah luka bedah pulih. L11 adalah tonik gabungan 15 jenis herba yang memanaskan badan.


TIP PEMAKANAN SALINDAH

Kesemua tablet hendaklah dikemam sahaja.

Tuangkan tablet ke dalam tudung botol, terus letak di atas lidah dan kemam sehingga larut.
Jangan sentuh dengan tangan.
Berpantanglah dari kopi (minuman berkefain), cili, kari, makanan berempah sekurang - kurangnya sebulan sebelum bersalin sehingga 2 minggu selepas bersalin.
Jangan simpan di dalam peti sejuk dan jauhkan dari barangan elektrik.
Jika loya untuk kemam dalam mulut, larutkan tablet salindah dalam air masak yang telah sejuk, kacau menggunakan sudu plastik (jangan guna sudu besi) & minum.

TESTIMONIPn Suraiyani bersama Aleeimran, ketika berusia 5 bulan
" Saya tidak bimbang menggunakan produk Salindah kerana bukan saja tiada kesan sampingan, malah anak yang dilahirkan juga comel, sihat, dan pintar. Perkembangan fizikal dan mentalnya amat berbeza dengan kebanyakan bayi biasa. Terima kasih Salindah"


Pn Aida bersama Mohd Afiq Shahmi
"Bukan mudah untuk mempercayai sesuatu produk yang baru diperkenalkan di pasaran lebih-lebih lagi yang melibatkan pemakanan semasa hamil. Namun setelah membaca dan mendengar dari rakan tentang kebaikan Salindah, saya cuba dengan penuh tawakal. Akhirnya saya selamat melahirkan anak yang comel, sihat dan cerdik. Saya yakin dengan keberkesanannya dan akan menggunakannya sekiranya hamil sekali lagi"


Haidar Aydrus
"Kehamilan yang agak rapat antara anak ketiga dan keempat membuatkan saya memilih Set Lengkap Salindah mulai 3 bulan hamil. Alhamdulillah ternyata Salindah membantu saya sentiasa sihat sepanjang tempoh mengandung hingga habis pantang dan saya akui Salindah benar-benar berkesan, jadi ibu-ibu hamil boleh mencubanya tanpa was-was"


Pn Norhaslina sejurus beliau selamat melahirkan Mohd Haziq
Gambar ini dirakamkan semasa Pn Norhaslina sebaik sahaja baru melahirkan Mohd Haziq di Pusat Rawatan Putra, Sungai Buloh, Selangor.
Walaupun baru 20 minit selepas melahirkan Haziq dia terasa kembali bertenaga. Pn Norhaslina memang ibu yang menggunakan Salindah sejak mengandungkan anaknya yang pertama lagi.Location : Kuala Lumpur

Email to UNGKU UNGKU : 013 333 0056 / 012 253 6042
Tell a Friend
Report fraud

This ad was added by UNGKU on Tuesday 31 May, 2011 at 07:15:46 PM.


BazariaOnline.com does not accept responsibility for the advertised item.

View as:  Mobile |
Desktop

Your IP Address is: 3.214.224.224
Copyright © 2020 BazariaOnline.com. Powered by MHI