MADU KHAULA BERSARANGMADU KHAULA BERSARANG


RM70.00

Harga Pasaran : RM80.00
Harga Kami : RM70.00 sahaja !!
Anda Jimat : RM10.00

Isi Kandungan/Berat :

Madu Khaula yang dibotolkan di Iran berasal dari daerah Sabalan. Sabalan adalah kumpulan pergunungan berapi yang tidak aktif terletak di Northwest Iran di ketinggian mencecah hampir 16,000 kaki.

KELEBIHAN MADU KHAULA :
✔ Memelihara jasmani dan kesihatan manusia dimana dia membantu pembentukan sel-sel (tisu) baru, madu dapat membaiki tisu-tisu yang rosak dimana madu kaya dengan glukos, bahan makanan yang berperanan membentuk sel-sel.

✔ Berperanan mencergaskan otak, mengilap dan menambah daya ingatan kerana terdapat enzim dan vitamin-vitaman utama didalamnya.

✔ Menambah dan memperkembangkan glikolen dalam hati. Ia berfungsi membersihkan hati daripada segala racun dan kuman serta dapat memberi tenaga kepada tubuh badan untuk melawan penyakit.

✔ Mujarab untuk sebarang penyakit dalam perut. Perut adalah satu tempat pengumpulan makanan yang mempengaruhi badan sejak kecil sehinggalah dewasa. Bersumber daripada bahan makanan dalam perutlah berlakunya pelbagai penyakit.

✔ Membersihkan perut, usus, saluran urat dan lain-lain saluran kesihatan. Disamping itu, zat asam Manganik dan besi yang terdapat didalam madu membantu percernaan dan memproses makanan. Ia juga dapat menghindar masalah sembelit, bengkak dan bernanah dalam perut dan usus 12 jari dan panas perut.

✔ Mempunyai daya yang menambahkan kerajinan tubuh bergerak. Amat berkesan untuk anak yang lembab


CARA PENGAMBILAN MADU KHAULA :
Dewasa : 2 sudu makan besar, 2 kali sekali (pagi dan malam)
Kanak-kanak : 1 sudu teh, 2 kali sehari (pagi dan malam)

1- (Pagi: sebelum sarapan, Malam: Selepas makan, seelok-eloknya masa hendak tidur. Selepas makan madu perlu disusuli dengan air)
2- Bacalah selawat kepada Rasulullah 3 kali mohon keberkatan Al-Quran dan Sunnah. Bagus untuk wanita mengandung dan bayi. Hanya gunakan sudu plastik/kaca/kayu.
3- Bagi yang mengalami masalah kesihatan, bergantung kepada individu itu sendiri tetapi secara umumnya yang sakit kena makan lebih.
4- Bagi menjaga khasiat Madu Khaula ini, jangan disimpan di dalam peti sejuk.


Ramai pelanggan bertanya apa bezanya madu Khaula yang tiada sarang dan ada sarang. Harga pun berbeza RM5. Yang biasa harga RM65, yang ada sarang RM70. Secara fizikalnya, Madu Khaula bersarang tu ada sepotong sarang yang penuh dengan madu di dalamnya. Sarang ni terapunglah dalam madu tu. Khasiatnya pula, madu Khaula sarang ni selalunya dicadangkan untuk mereka yang ada masalah berkenaan saluran pernafasan seperti resdung, lelah/asthma, batuk.

Sarang tu bolehlah dikunyah dan dihisap sehingga madu di dalamnya habis. Lilin (wax) yang menjadi baki tu kebanyakan orang akan buang sahaja kerana keadaannya macam gula getah (chewing gum). Selain itu dalam madu sarang ada kelebihan dari segi kandungan propolis dan debunga (bee pollen) yang lebih tinggi. Biasanya madu sarang ini lebih pekat dan lebih wangi.


PEMBELIAN SECARA BORONG :
SMS/Whatsapp : 011-2409 9343
Email : embriogino@gmail.com
PM : https://www.facebook.com/messages/BeautyKioskMurah
Kami akan berikan harga yang berpatutan kepada anda !!


Website : http://beauty-kiosk.blogspot.com/2013/10/madu-khaula-bersarang.html

Location : Selangor
Email to Beauty Kiosk Beauty Kiosk : 011-2409 9343
Tell a Friend
Report fraud

This ad was added by Beauty Kiosk on Saturday 19 October, 2013 at 11:57:52 PM.


BazariaOnline.com does not accept responsibility for the advertised item.

View as:  Mobile |
Desktop

Your IP Address is: 3.85.92.139
Copyright © 2019 BazariaOnline.com. Powered by MHI