Cendawan Susu Harimau..(ligno)Cendawan Susu Harimau..(ligno)


RM90.00

Cendawan Susu Harimau (Lignosus rhinocerus)

Cendawan Susu Harimau adalah dari spesis keluarga cendawan Ling zhi atau Reishi, ia boleh di buat sebagai makanan berkhasiat dan juga sebagai ubat. Ia tumbuh di pedalaman hutan rimba, kebanyakan ditemui di Genting Highland, Pahang dan Perak dan Sumatra. Orang Asli adalah asal pengguna cendawan ini dan ia sangat sukar untuk ditemui.

Dikatakan Cendawan Harimau (Cendawan Susu Harimau) ini hanya tumbuh di tempat adanya harimau yang telah melahirkan anak, bekas tumpahan susu dari harimau itu lah menumbuh menjadi cendawan. Cendawan ini tumbuh di dalam tanah berbentuk ubi sebelum ia tumbuh sebagai cendawan di atas tanah. Ubi dari cendawan itulah yang digunakan sebagai ubat.

Ia mengandungi selenium, potassium, thiamine (vitamin B1), riboflavin (vitamin B2), niacin and vitamin D. Ia di gunakan juga oleh orang-orang Cina sebagai ubat tradisinal sebagaimana orang asli di Malaysia.
Selain dari penyakit kanser dan lain-lain penyakit kronik, ia juga dapat membantu mengurangi batuk, Asma, demam, gestrik, penghadaman dan keracunan makanan.

Dalam pembukaan International Convention on Biotechnology 2002 in Kuala Lumpur, pada ketika itu Perdana Menteri Malaysia,Tun Dr Mahathir Mohamad mengatakan ia telah sembuh dari penyakit batuk yang kronik setelah mengambil satu ubat batuk cina yang di campur dengan Cendawan Susu Harimau.1 botol LiGNO 30's = RM90.00 free postage +
Kepada yang berminat boleh hubungi @ sms:

013-6686977


Location : Selangor
Email to Azreen Azreen : 0136686977
Chat with advertiser if his online.
Your PC need Yahoo Messenger installed.
Tell a Friend
Report fraud

This ad was added by Azreen on Thursday 22 November, 2012 at 01:07:43 AM.
Last update on Monday 08 July, 2013 at 01:13:08 PM.


BazariaOnline.com does not accept responsibility for the advertised item.

View as:  Mobile |
Desktop

Your IP Address is: 54.80.189.255
Copyright © 2018 BazariaOnline.com. Powered by MHI