basic H



basic H


RM43.00

Basic-H Shaklee, Kenapa Saya Sukakannya

Tahan lame....
Sekarang ni banyak orang bercakap tentang green-living, natural-living, organic dan sebagainya. Dah ramai yang back-to-basic, misalnya mengamalkan penyusuan ibu (breastfeeding), menggunakan lampin kain (cloth diapers), kitar semula (recycle) dan sebagainya.
Di sini saya nak berkongsi pencuci serbaguna (memang serba guna sgt2, saya sukakannya!) yang dibuat dari bahan organik, tanpa fosfat, bio-degrable, tiada toksik, dan yang bestnya boleh digunakan dengan selamat tanpa perlu membilasnya.
Apakah kegunaan Basic-H yang istimewa ini:
Sebagai pencuci
Cuci tandas, cuci lantai, cuci dinding, cuci pinggan
Cuci kesan gris dan minyak
Rendam baju especially baju baby. Rendam 4-5 hari pun tak berbau
Merendam sayur & buah
Bukan sahaja memisahkan bendasing dari sayur/buah, tapi juga meneutralkan pestisid dan pengawet yang digunakan terhadap sayuran/buah tersebut
Kegunaan keluarga
Ubat ulser mulut. Celupkan basic-H menggunakan putik kapas & letakkan pada bahagian ulser.
Memandikan bayi dan kanak-kanak
Ubat gigi. Titikkan 2-3 titik Basic-H ke atas berus gigi dan berus seperti biasa.
Untuk jerlum/sponging semasa demam. Saya juga gunakan bila anak2 mula rasa ‘dedar’ (nak mula demam). Alhamdulillah suhu badan akan turun (not advisable kalau dah strike to 38 degree).
Mandikan anak2 dengan Basic-H untuk menghalang gigitan nyamuk
Sebagai pencuci tangan.
Digunakan kepada anak-anak yang menghidap ekzema
Berkebun (gardening)
Air siraman tumbuh-tumbuhan yang ‘berkhasiat’. Titiskan beberapa titik ke dalam botol spray yang diisi air biasa dan spray ke pangkal pokok-pokok di taman.
Sebagai penghalau serangga perosak. Sama seperti cara di atas cuma sembur ke bahagian batang dan daun.
Basuh tangan dengan Basic-H sebelum memulakan kerja berkebun.
Kegunaan rumah
Menghilangkan bau busuk ikan. Cuma spray saja ke dalam tong ikan.
Titikkan setitis ke dalam seterika stim bagi menjaga kebersihan bahagian dalamnya.
Membersihkan kesan getah/gula2 getah.
Mencuci cloth diapers dan cloth pad
Rendam CD dan CP dengan Basic-H, pasti mudah menghilangkan kesan kotoran ;)
Sangat banyak kegunaan Basic-H ni. Nak list lagi dah tak larat :DBasic-H juga dikenali sebagai pencuci 1001 guna. You’ll know when you have it in your home. Dah tak perlu benda lain lagi dah.
* Basic-H adalah double concentrated, jadi kena dilute atau larutkan dalam air terlebih dahulu. Satu botol 475ml tapi boleh tahan lama sebab guna sikit2 saja.
Hubungi saya di 013-7196630 atau email Norhaniey87gmail.com


Location : Selangor





Email to Norhasnie Norhasnie : 0137196630
Tell a Friend
Report fraud

This ad was added by Norhasnie on Tuesday 29 October, 2013 at 12:06:44 PM.


BazariaOnline.com does not accept responsibility for the advertised item.





View as:  Mobile |
Desktop

Your IP Address is: 54.147.244.157
Copyright © 2017 BazariaOnline.com. Powered by MHI